top of page
  • Writer's picturevreden.si

Mednarodni dan medicinskih sester 12.5.2021

Updated: May 13, 2021

Januarja 1974 je bil 12. maj izbran za praznovanje mednarodnega dneva medicinskih sester, saj je prav na ta dan obletnica rojstva Florence Nightingale, ustanoviteljice sodobne zdravstvene nege.



Danes, 12.5., je obletnica rojstva Florence Nightingale in se praznuje kot mednarodni dan medicinskih sester. Florence Nightingale je bila medicinska sestra, socialna reformatorka in statističarka, ki je ustanovila ključne stebre sodobne zdravstvene nege. Rodila se je na današnji dan 1820.


Mednarodni dan medicinskih sester ima prav v takšnih časih, ko se borimo s pandemijo COVID-19 zelo velik pomen. Medicinske sestre so hrbtenica katerekoli bolnišnice, socialno varstvenih domov skratka, katerekoli zdravstvene ustanove, ki nenehno zagotavlja visokokakovostno oskrbo, ki pogosto delujejo brez odmora.



Kot piše na spletni strani WHO, je pandemija COVID-19 močan opomnik na ključno vlogo medicinskih sester. Brez medicinskih sester in drugih zdravstvenih delavcev ne bomo zmagali v boju proti izbruhom bolezni, zato hvala Vam vsem sodelavcem in sodelavkam za vašo srčno pomoč.


Za urjenje možgančkov, se lahko preizkusite v ugankah o COVID-19 tukaj.




Vse dobro,

vreden si

12 views0 comments

Comments


bottom of page